Знаменитий логотип Porsche зміниться до 75-річчя першого дорожнього автомобіля бренду (Фото)

Цього року Porsche відзначає 75-річчя свого першого автомобіля — спорткару Porsche 356. З цього приводу німецька марка вкотре оновила свій логотип, вперше використаний ще 1952 року. Проєктування та розробка оновленого лого тривали протягом трьох років. На серійних автомобілях його презентують до кінця 2023 року. Першими його отримають оновлені Porsche 911 та Porsche Panamera, розповідає autocentre.ua.

Легендарний щит бренду переживав зміни у 1954, 1963, 1973, 1994 та 2008 роках. Як і в попередні рази, жодних радикальних змін не відбулося. Всі основні елементи — назва Porsche вгорі, кінь у центрі та чотири квадранти з чорними та червоними смугами та рогами — залишилися на місці. Відмінності помітні лише якщо покласти два значки поряд.

По-перше, фірмовий щит тепер матовий, а не блискуче-золотий. Також зникло опукле тло, а на червоних смугах з’явився стільниковий малюнок. Невеликі зміни помітні у вигляді рогів. Плюс до того скакун, що гарцює, зображений більш реалістично та наполегливо. Над ним з’явився чорний напис «Stuttgart».

Як уже згадувалося, вперше логотип з’явився на автомобілях Porsche у 1952 році, коли компанія вийшла на ринок США. До цього на капотах автомобілів був лише напис «PORSCHE». Дизайн логотипу створив Франц Ксав’єр Раймшпісс. Чорно-червоні смуги та оленячі роги — це елементи герба німецької землі Вюртемберг, столицею якої було місто Штутгарт. Напис «PORSCHE» й жеребець, що гарцює, в центрі емблеми нагадують про те, що рідний для марки Штутгарт був заснований як кінна ферма в 950 році.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть