Розмитнення автомобіля в Дії: ціна та скільки часу займатиме

У 2023 році розмитнити автомобілі на іноземних номерах можна буде через мобільний додаток «Дія». Про це раніше розповів керівник департаменту розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Баник.

Щоб розмитнити автомобіль через додаток Дія, потрібно заповнити митну декларацію (ввести VIN-код), сплатити митні збори та пройти митний контроль. Процес реєстрації автомобіля через додаток Дія займатиме близько 10 хвилин.

Також потрібно мати з собою такі документи:

  • Цифровий паспорт громадянина;
  • Документи на купівлю автомобіля;
  • Техпаспорт;
  • Документи, що підтверджують зняття автомобіля з обліку в країні реєстрації.

Без цих документів розмитнення через додаток Дія буде неможливим. Очікуються, що закон приймуть до кінця 2023 року. З 2023 року транспортні засоби можна буде перереєструвати через Дію. Так уже скоро в додатку Дія з’явиться можливість перереєструвати авто при його купівлі-продажу. Про це повідомили в Міністерстві Цифрових трансформацій.

Перереєстрація автомобіля в додатку «Дія» буде проходити за допомогою QR-коду. У мобільному додатку продавці та покупці зможуть укласти договір. Договір буде автоматично перевірятися головним сервісним центром МВС, і якщо все буде в порядку, то покупець і продавець зможуть підписати документ.

Процес перереєстрації авто в мобільному додатку Дія буде дуже швидким – всього в кілька кліків. У цьому випадку відвідувати Територіальний сервісний центр МВС не потрібно.

Вартість такої послуги не повідомляється. Наразі вартість перереєстрації авто в Територіальному сервісному центрі МВС становить щонайменше 850 гривень.

Джерело tehnofan.com.ua

Не пропустіть