Волонтери передали українським військовим майже дві сотні повнопривідних вантажівок

Українські захисники потребують спеціалізованих автомобілів: техдопомоги, мобільні шиномонтажі, банно-пральні комплекси. Всі ці авто почав виготовляти благодійний фонд Петра Порошенко і за рік вже привіз та передав військовим 173 вантажівки DAF Leyland.

Ці машини знаходять на складах списаного військового обладнання у Європі і транспортують до України. Тут їх відновлюють, якщо потрібно то ремонтують, фарбують, замінюють шини та технічні рідини. Декілька десятків переобладнано в ремонтні майстерні, півтора десятка під машини управління БПЛА Посейдон, півтора десятка під ЗУ-23-2, десяток кранів для навантаження боєприпасів.

За словами військових, DAF Leyland 4×4 – є дуже вдалим армійським автомобілем. Машина має постійний повний привід вантажопідйомністю 4,2 т. Він призначений для перевезення трьох піддонів НАТО, трьох одиничних контейнерів, одного десятифутового контейнера ISO або контейнера серії CB 300. Вантажівка може бути укомплектована лебідкою 55 кН або краном 6,3 т/м. Кабіна виконана із сталі з посиленим дахом. Платформа Fiat — це повністю сталева конструкція з водонепроникним знімним брезентовим нахилом, вона має відкидні борти з фіксованою перегородкою та знімними стійками.

Джерело AUTO-Consulting

Не пропустіть