В Україні може виникнути дефіцит автогазу: названа причина

Вісімнадцять українських кліматичних організацій звернулися до Європейської комісії з проханням заборонити імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ) і нафтового газу, намагаючись скоротити доходи країни від подальшого експорту викопного палива.

«Якщо ЄС хоче підтримати Україну й покласти край стражданням і жорстоким військовим злочинам з боку росії, від яких ми щодня потерпаємо, тоді ЄС має припинити надсилати мільярди євро у військові скарбниці кремля кожного разу, коли вони купують російський газ», — сказала Світлана Романко, засновник і директор української кліматичної громадської організації «Разом ми стоїмо».

За оцінками експертів, росія зараз — другий за обсягами постачальник СПГ в Європі: постачання в першому кварталі 2023 року становлять 16% від імпорту ЄС і 7% загального імпорту викопного газу.

Відсутність санкцій проти російського LNG і LPG дає країні-агресору гроші, які вона може використовувати для фінансування свого вторгнення в Україну, пишуть учасники кампанії в листі до Європейської комісії.

Активісти також закликають заборонити імпорт скрапленого газу й розглянути питання про введення додаткових санкцій проти компаній, що надають технології й послуги, які допомагають росії експортувати LNG і LPG.

Нагадаємо, скраплений автомобільний газ залишається найдоступнішим видом моторного палива в Україні.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть