Складено рейтинг компаній з продажу авто в Україні

До топ-25 компаній-автотрейдерів за чистим доходом у 2022 році потрапило лише одне мікропідприємство. Решта 24 підприємств були великими чи середніми з точки зору вимог до подання фінансової звітності.

Про це свідчать дані YC.Market.

Перше місце посіла «Тойота-Україна» — офіційний дилер Toyota в Україні, зареєстрований у Києві. За минулий рік підприємство отримало понад 10,3 млрд грн чистого доходу та майже 1,5 млрд грн чистого прибутку.

Друге місце посіло приватне акціонерне товариство «Автокапітал» — офіційний дистриб’ютор Mercedes-Benz Group AG в Україні, що входить до групи компаній Корпорації «УкрАвто». Підприємство прозвітувало у 2022 році про 7,3 млрд грн чистого доходу та 670 млн грн чистого прибутку.

Третю сходинку посів офіційний дилер брендів BMW та MINI — ТОВ «АВТ Баварія Україна». Компанія отримала 5,1 млрд грн чистого доходу та 255 млн грн чистого прибутку минулого року.

Замикає четвірку товариство з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «Віннер Імпортс Україна ЛТД» — дилер брендів Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Porsche, Bentley та MG. У фінансовій звітності компанія вказала 5,1 млрд грн чистого доходу у 2022 році, та 255 млн грн чистого прибутку.

«Усі 25 найбільших автотрейдерів України виявилися продавцями нових автомобілів. Організацій, які не є офіційними імпортерами чи дилерами автомобільних брендів, та потенційно можуть займатися торгівлею вживаними транспортними засобами, дуже мало навіть у топ-100 автотрейдерів: таких виявилося лише 7 штук, 6 із яких зареєстровані у Волинській області та в основному імпортують вживані авто з-за кордону, а не займаються внутрішніми перепродажами», – підсумували експерти.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть