Поліція почала масово штрафувати водіїв електросамокатів

Поліція почала перевіряти керманичів електросамокатів на стан сп’яніння: штрафують по 17000 грн та позбавляють права керування всіма транспортними засобами.

Типова останнім часом ситуація: взяли після вечірки електросамокати в прокаті, отримали протоколи за керування в стані алкогольного сп’яніння. Суд присудив 17000 грн штрафу і позбавив на 1 рік права керування.

Зазначимо, багато громадян переходять на легкий електричний транспорт. Зокрема це електросамокати, моноколеса, електровелосипеди, гіроборди тощо. Багато з них навіть не мають посвідчення водія. Проте всі мають їздити з дотриманням вимог ПДР.

Поки ситуація з електротранспортом законом чітко не врегульована, працівники поліції використовують таку невизначеність в своїх цілях. А саме почали масово зупиняти таких керманичів та пропонувати пройти огляд на стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Хто пройшов огляд з позитивним результатом – отримав протокол, хто відмовився – також отримав протокол. При цьому, суди часто визнають таких керманичів винними та накладають штрафи з позбавленням права керування.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть