На українському ринку може стати менше автогазу: названа причина

На початку жовтня середня вартість автомобільних партій на східних терміналах Польщі майже не змінилася, але ціновий діапазон звузився.

Днями польські трейдери пропонували СПБТ по $752-804/т з урахуванням транспорту до українського кордону. Постачальники кажуть, що з боку українських компаній спостерігається слабка активність.

У такій ситуації деякі трейдери воліють продавати газ у Польщі. З середини жовтня ситуація з експортним продажем газу з Польщі може змінитися через зміни у митному кодексі. Учасники ринку припускають, що не всі польські компанії зможуть підтвердити цепку постачання продукту. Це може призвести до зменшення кількості постачальників газу.

За даними Консалтингової групи «А-95», за тиждень, із 29 вересня по 6 жовтня, автомобільний газ у середньому по країні додав 0,09 грн/л – до 25,84 грн/л. Найбільше цей вид пального здорожчав – на 32 коп./л – на автозаправних станціях мережі Chipo, де автогаз тепер коштує 25,23 грн/л. Найменше – на 1 копійку на літрі – автогаз додав на АЗС «Авіас», де літр наразі продається за 26,07 грн/л.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть