Toyota запустила продаж нового Crown Sport (Фото)

Компанія Toyota показала Crown Sport ще у травні. Це одна з моделей сімейства неправильних “Краунів” з некласичним компонуванням, продаж якого стартував у Японії.

У компанії пропонують відносити модель до сегменту SUV, в якому такий форм-фактор авто зовсім не новий: є Infiniti QX55, а також Genesis GV70. Довжина автомобіля складає 4710 мм, ширина – 1880 мм, висота – 1560 мм.

Автомобіль має основний передній привід та поперечне розташування двигуна, передній “МакФерсон”, задню багатоважільку і повнокероване шасі з можливістю повороту задніх коліс на чотири градуси. Опціонально можна замовити адаптивні амортизатори.

Toyota Crown Sport, як і анонсували в компанії раніше, виходить на ринок із гібридною силовою установкою з повним приводом E-Four. Це бензиновий мотор 2,5 літра, електромеханічний варіатор, електромотор на передній осі та незалежний електромотор ззаду. Пікова потужність системи складає 234 к.с. У піднятого седана Toyota Crown Crossover цей показник трохи вище – 239 к.с. Заявлена витрата палива гібридної системи у змішаному циклі – 4,7 літра на 100 км. У місті гібрид споживає 5,2 літри, на трасі – 4,6 літри.

У стандартну комплектацію Crown Sport входить остання версія Toyota Safety Sense, а також система моніторингу сліпих зон та система камер кругового огляду.

Продажі стартують у листопаді, в грудні з’явиться Crown Sport з гібридною трансмісією, що підзаряджається. Трохи раніше дебютує Crown Sedan, а ось універсал Crown Estate доведеться чекати до кінця фінансового року.