В Україні виявили унікальний заводський ЛуАЗ у кузові пікап (Фото)

Класичним ЛуАЗом сьогодні майже нікого не здивуєш, хоч у хорошому стані оригінальних авто збереглося мало. У процесі експлуатації власники по-різному доопрацьовували ці авто, роблячи із “джипів” повноцінні фургони і навіть пікапи. Водночас мало хто знає, але на Луцькому автозаводі створили й кілька заводських авто у кузові пікап.

Так, йдеться про ЛуАЗ-2320 (ЗАЗ-2320), яких створили лише 4 або 5 штук, а до наших днів збереглося не більше 1-2 моделей! Про один з уцілілих екземплярів розповіли на сайті ТопЖир. Унікальний пікап українського виробництва, який міг би бути колекційним експонатом, виявили на Закарпатті, де авто використовували за прямим призначенням.

Основою для пікапа став ЛуАЗ-2403, але як силовий агрегат в авто встановили двигун від ЛуАЗ-969М. Серед особливостей цього малюка можна відзначити кузов, що самовивантажується, і вантажний пристрій. Попри те, що це автомобіль на основі ЛуАЗу, розробили його на науковому підприємстві “ЗАЗавтотехніка” у 1991 році.

У передній частині авто було кріплення для додаткового обладнання і вал відбору потужності за рахунок чого, він міг стати незамінним помічником у господарстві. До V-подібного двигуна МеМЗ-969А на 1,2-літра була прикручена коробка передач на 4 ступені, звичайно ж механічна. Привід у автомобіля був повний з можливістю блокування заднього диференціала та зниження передачі.

Джерело auto.bigmir.net