Ferrari спробувала засудити покупця репліки суперкара 430 Scuderia (Фото)

Стало відомо, що автовиробник Ferrari спробував засудити покупця репліки суперкара 430 Scuderia. Виявилося, що компанія в результаті програла суд, на якому хотіла отримати 2,1 млн. євро компенсації у продавця машин з пробігом з іспанської провінції Ла-Корунья.

Уточнимо, що предметом позову виявилася репліка моделі Ferrari 430 Scuderia, куплена іспанцем, зібрана на базі досить недорогого американського купе Ford Cougar. Окрім великого штрафу, італійський автогігант вимагав для власника псевдоферрарі ще й рік ув’язнення.

Іспанець купив змінену з Ford у Ferrari машину ще в жовтні 2018 року – він експлуатував її в ролі службового транспорту і, заодно, як пересувний рекламний щит для свого автосалону. Бізнесмен обклеїв купе рекламою з найменуванням своєї компанії для привернення уваги, проте претензії у іменитої марки з Маранелло виникли зовсім не до цього.

Згідно з опублікованими даними, італійський виробник подав до суду на іспанця за те, що на репліці були шильдики бренду Ferrari і брендові емблеми з жеребцем, що гарцює. В результаті вже за кілька тижнів після придбання машину іспанця заарештувала поліція і відправила її на штрафстоянку.

Компанія Ferrari висунула звинувачення за порушення прав на інтелектуальну власність і вимагала за це досить велику компенсацію у розмірі 2,1 млн євро та покарання у вигляді року ув’язнення. Проте суд у будь-якому разі всі аргументи автогіганта не ухвалив.

Ferrari 430 Scuderia