Для деяких українських водіїв готується нова вимога: що потрібно знати

Деяким українським автомобілістам найближчим часом доведеться повозитись з оформленням свого авто. За невиконання нової вимоги їм може загрожувати штраф.

Йдеться про українців, які поїхали до Німеччини на своїх авто. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ФРН прийняла понад мільйон українців. Багато хто з них привіз із собою транспорт із українською реєстрацією. Норми, що діють, дозволяють приїжджим з України автомобілістам не ставити на місцевий облік авто до квітня 2024 року. Однак це створює проблеми для муніципальної влади та поліції, яка зазнає труднощів з ідентифікацією українських авто.

Повідомляють, що поліцейські не змогли виписати тисячі штрафів власникам авто з України. Також у них немає страховки, що створює додаткові проблеми. Німецькі політики на місцевому рівні активно просувають питання обов’язкової реєстрації авто на українських номерах, оскільки вважають неправильним та несправедливим те, що біженці не несуть відповідальності за порушення правил дорожнього руху, на відміну від німців та мешканців ЄС.

У разі ухвалення такого рішення використовувати авто з українською реєстрацією без постановки на місцевий облік після закінчення певного терміну перебування в Німеччині буде заборонено, це вірогідно каратиметься великим штрафом.

Джерело mashyna.com.ua