Один із шести рідкісних Mercedes CLK GTR виставили на аукціоні (Фото)

Його пробіг дорівнює всього 165 кілометрам.

Навіть сам по собі Mercedes CLK GTR є вкрай рідкісною моделлю, проте його версія без даху із позначенням Roadster зустрічається ще рідше. Один із шести екземплярів напередодні був виставлений на аукціон RM Sotheby’s за астрономічну суму – близько 13 мільйонів доларів.

CLK GTR – це дорожня версія легендарного гоночного автомобіля Mercedes, створеного наприкінці 1990-х років для чемпіонату FIA GT. Сумарно випущено 28 машин, у тому числі два прототипи. І всього шість з них були модифікацією Roadster.

Автомобіль, що продається на торгах, є третім з шести екземплярів CLK GTR, у яких відсутній дах. Згідно з описом до лоту, родстер носить номер шасі 000034 і проїхав з моменту появи в 2002 році близько 165 кілометрів.

Автомобіль імпортували в США на початку 2010 року і зареєстрували через рік у штаті Вісконсін. Тоді на його одометрі красувалася цифра всього 24 кілометри.

У 2013 році автомобіль знову змінив власника і вже встиг наїздити понад 100 км, але згодом продали одному з преміальних дилерів у Північній Кароліні.

У 2015 році рідкісний Mercedes-Benz потрапив до рук колекціонера з Великобританії і до завершення аукціону знаходиться у Лас-Вегасі.

Автомобіль отримав 6,9-літровий мотор V12, що генерує 622 кінські сили, які передаються на задні колеса.