Як отримати посвідчення вперше: що змінилося для майбутніх водіїв

Кабінет Міністрів затвердив рішення, які суттєво змінюють порядок отримання посвідчення водія.

Так, майбутні водії можуть складати теоретичний іспит без навчання в автошколі.

Спочатку потрібно скласти теоретичний іспит на знання правил дорожнього руху. І лише після цього етапу можна розпочинати практичну підготовку.

Крім того, претенденти на водійське посвідчення мають змогу складати практичний іспит необмежену кількість разів протягом двох років.

Як отримати посвідчення по-новому:

Перший крок – теорія. Відтепер охочим отримати водійське, спочатку варто успішно скласти тестування в територіальному сервісному центрі МВС з теорії. А уже потім починати практичний курс і виїжджати на вулиці за кермом.

Так, Кабінет Міністрів затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі. Майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію.

Аби скласти теоретичний іспит, необхідно буде звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. З часом така послуга буде доступна і через ЦНАП.

Свідоцтво про теоретичну підготовку дійсне протягом 1 року. Тобто, той, хто успішно склав теоретичний іспит має цілий рік на те, аби пройти практичний курс навчання.

Другий етап – практика. На цьому етапі обов’язково треба відвідувати практичні заняття в автошколі. На практичному курсі треба навчитись керувати автівкою. Після його завершення — іспит. Складання практичного іспиту в автошколі обов’язкове. Заклад освіти видаватиме Свідоцтво про закінчення практичної підготовки.

Свідоцтво про закінчення автошколи дійсне впродовж двох років.

Третій крок – державний іспит на керування автомобілем.

Кількість спроб для складання практичного екзамену є необмеженою впродовж 2-х років від дня видачі свідоцтво про закінчення практичної підготовки в автошколі.

Джерело sud.ua