Українцям дозволили складати теоретичний іспит без обов’язкового навчання в автошколі

Відсьогодні майбутні кермувальники можуть складати теоретичний іспит в сервісному центрі МВС без навчання в автошколі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Раніше кандидатам у водії необхідно було обов’язково проходити теоретичну частину навчання в акредитованому навчальному закладі. А тепер вони мають вибір або самостійно готуватись до теоретичного іспиту, або опанувати навчання в автошколі.

«Набрала чинності урядова постанова, якою затверджено механізм  складання теоретичного іспиту для допуску до керування транспортними засобами після самостійної підготовки», – йдеться у повідомленні.

Також скласти теоретичний іспит можна буде і в Центрах надання адміністративних послуг. Для цього потрібно перепідписати узгоджені рішення з сервісними центрами МВС. Для складання теоретичних іспитів Центрам надання адміністративних послуг необхідно оснащити відповідними технічними засобами контролю з використанням фото-, відео- та аудіофіксації.

Особи, які вирішили самостійно опанувати теоретичний матеріал, можуть використовувати друковану чи електронну навчальну літературу або вчити правила дорожнього руху відповідно до тем типової навчальної програми.

Майбутні кермувальники можуть скористатись корисним онлайн-тренажер із ПДР на сайті Головного сервісного центру МВС. Він відображає всі питання, які будуть на теоретичному іспиті.


Не пропустіть