Як страйк польських перевізників шкодять забезпеченню передової ЗСУ

Блокування польськими перевізниками кордону з Україною порушує постачання військ на передовій, які не можуть вчасно отримати необхідні компоненти та прилади. Про це повідомляє The Wall Street Journal у четвер, 7 грудня.

Видання пише, що військові на передовій скаржаться на брак необхідної техніки, що ускладнює непросту ситуацію на бойових позиціях під ворожим вогнем. Польські далекобійники вимагають від Європейського Союзу відновити дозвільну систему для українських перевізників, яка була скасована після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

“За наявності сильного політичного керівництва все це можна було б виправити. Економічні втрати, які відчувають польські та інші водії вантажівок, потребують цільової допомоги: саме така проблема, для якої Європейський Союз може бути корисним. Але оскільки блокада затягується на другий місяць, нездатність Брюсселя вирішити це питання посилюється внутрішньою політикою України та її сусідів; агресивною російською пропагандою; розбіжностями ділових інтересів; і, все частіше, гіркими емоціями”, – заявив старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики Едвард Лукас.

На його думку, дрібні суперечки щодо правил вийшли з-під контролю. Замість того, щоб наблизитися до розв’язки, блокада розширюється, оскільки тепер польські фермери зараз блокують четвертий великий переїзд, а словацькі перевізники, яким допомагають угорські далекобійники, приєднуються до протесту, зазначає WSJ.

Джерело ukranews.com