В Україні почав різко дешевшати автогаз

Ціни на скраплений газ демонструють стрімке зниження у гуртовому секторі українського ринку. Згідно з моніторингом Консалтингової групи «А-95», за тиждень з 4 по 11 грудня вартість LPG знизилася на 9 800 грн/т, до 48 850 грн/т. Більшість трейдерів визнає, що не очікували такої стрімкої динаміки.

На швидкість падіння, вочевидь, вплинуло різке насичення ринку імпортним ресурсом на тлі сезонного зниження продажів. Постачання імпортного газу у листопаді стримувалися зокрема низькими темпами обробки вантажів «Укрзалізницею», які суттєво зросли до початку грудня. Крім того, на ринок потрапили декілька морських партій.

За словами аналітика Консалтингової групи «А-95» Артема Куюна, за один-два тижні ринок України може повернутися до свого звичного профіцитного стану.

«У дорозі ще достатньо законтрактованого у період ажіотажу ресурсу, який уже неможливо скасувати чи переадресувати. Ймовірно, що якийсь час вартість імпортного газу буде нижчою за ціну в гурті», — каже Куюн.

Зазначимо, за вихідні (з 8 по 11 грудня) середня роздрібна ціна на автомобільний газ зменшилася на 0,32 грн, до 34,94 грн/л.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть