Експерти знайшли найпроблемніші автомобілі з пробігом

Одним з основних побоювань при купівлі вживаного автомобіля є ризик потрапити на транспортний засіб із частими поломками. Експерти британського видання Whatcar.com та страхової компанії MotorEasy вирішили з’ясувати, які моделі слід уникати щодо цього.

У ході дослідження понад 25 тисяч власників різних автомобілів було опитано з проханням поділитися інформацією про всі виявлені несправності за останні два роки.

Найбільш проблемною серед усіх розглянутих моделей виявився французький кросовер Peugeot 3008 випуску 2009-2016 років. Опитування показало, що протягом останніх двох років 61% його власників зверталися до сервісу. Основні скарги стосувалися проблем із гальмами, коробкою передач, мультимедійною системою та штатною навігацією.

На другому місці антирейтингу опинилася Skoda Octavia, випущена з 2004 по 2013 рік, проте лише у дизельній версії. Половина власників цих автомобілів зіткнулася з різними несправностями, переважно пов’язаними з кондиціонером, гальмами, підвіскою та двигуном.

Третє місце у списку найпроблемніших автомобілів, що були у використанні, посів позашляховик Land Rover Discovery, випущений з 2004 по 2017 рік. Протягом останніх двох років 43% його власників змушені були звертатися до сервісу. Найчастішими наріканнями стали проблеми з двигуном, виявлені у 19% респондентів, а також проблеми з електронікою та підвіскою.