Toyota представила GR Yaris з “автоматом” (Фото)

Компанія Toyota представила оновлений заряджений хетчбек GR Yaris, який після рестайлінгу отримав версію з автоматичною коробкою передач.

Тридверний хетчбек отримав перероблений передній бампер з розвиненими повітрозабірниками, нові ліхтарі та перероблений спойлер, причому обвіс спроектовано так, щоб покращити охолодження агрегатів і одночасно полегшити ремонт та знизити вартість обслуговування при пошкодженнях кузовних панелей під час перегонів. Також рестайлінговий GR Yaris отримав жорсткіший кузов.

У салоні перероблено передню панель, центральну консоль якої повернуто у бік водія, оптимізовано розташування перемикачів, нижче встановлено крісло водія, скориговано положення керма та важеля коробки для зручності керування автомобілем. У оснащення увійшла 12,3-дюймова цифрова панель приладів із різними варіантами відображення інформації.

Оновлений варіант хетчбека оснащується 305-сильним бензиновим 1,6-літровим турбомотором, який поєднується як із 6-ступінчастою механічною коробкою передач, так і з новою 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач Gazoo Racing Direct. Модель, як і раніше, доступна лише з повним приводом. Хетчбек оснащується двома диференціалами Torsen із механічним блокуванням, а також системою вибору режимів роботи силового агрегату.

Продаж рестайлінгового GR Yaris розпочнеться у 2024 році. Заявлено створення лімітованих модифікацій на основі оновленого хетчбека.