Україна і Польща домовились зупинити блокаду кордону

Україна і Польща найближчим часом розпочнуть роботу для вирішення питань, пов’язаних із блокуванням кордону польськими перевізниками.

Про це у понеділок заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє Gazeta.ua.

“Ми обговорили ситуацію на кордоні. Ми обговорили з паном прем’єр-міністром, що на рівні урядів наших держав можна розв’язати всі критичні питання, які є. І робота над цим почнеться вже найближчим часом”, – сказав Зеленський.

“Я вітаю роботу уряду Польщі щодо зняття таких перешкод”, – заявив президент України.

“Нам варто завжди разом і заради спільних інтересів вирішувати будь-які проблеми максимально прагматично”, – сказав Зеленський.

“Ми досягли взаєморозуміння щодо ситуації на кордоні”, – заявив Туск.

“Для мене дуже важливо, що пан президент підтвердив сьогодні налаштованість на спільне вирішення проблем як пов’язаних із зерном, бо це певною мірою спрощення, так і з блокадою з нашого боку кордону. Ці дві справи, безперечно, знайдуть добре рішення у наших двосторонніх відносинах і перемовинах. Ми будемо шукати насамперед практичні рішення у розмовах між нами. І, можливо, для цього не будуть потрібні міжнародні інституції”, – сказав прем’єр Польщі.