Стало відомо, чи можливо користуватися протермінованими посвідченнями водія під час воєнного стану

Під час дії воєнного стану дозволяється користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України, а також за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист. Про це нагадали у Головному сервісному центрі МВС.

Як відомо, обмін посвідчення водія здійснюється виключно після закінчення терміну його дії. При зверненні до сервісного центру МВС з собою потрібно взяти такі документи: паспорт з відміткою про місце реєстрації, ідентифікаційний номер та наявне посвідчення водія. У період воєнного стану медична довідка не обов’язкова. Або ж здійснити обмін онлайн: через Кабінет водія або застосунок Дія.

Дворічне посвідчення водія, яке видавалось вперше, обмінюється за умови наявності не більше 2 штрафів у сфері дорожнього руху. Якщо їх більше, таким кермувальникам необхідно складати теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Зазначимо, від початку 2024 року понад 11 тисяч громадян вперше отримали посвідчення водія. Ці документи дійсні 2 роки з дати видачі у сервісному центрі МВС. Після закінчення цього терміну їх необхідно обміняти.


Не пропустіть