Посеред пустелі знайшли цвинтар покинутих автомобілів (Фото)

У самому серці Туніської пустелі Сахара, серед безмежних пісків і засохлих дерев, розташоване несподіване свідчення минулого – автомобільне кладовище, де померлі легенди французької автомобільної промисловості відпочивають свій останній сон. Пікапи Peugeot, Citroën C15, Renault 5, та багато інших відомих моделей програють свою боротьбу з часом, засипані піском, та розбираються на запчастини відвідувачами, які шукають скарби серед покинутого металобрухту.

Це місце, як уявляється, могло б послужити ідеальною локацією для кіноекранізації апокаліптичного світу, адже кожен автомобіль тут – це як окрема дійова особа в незрозумілій історії, що розгортається на цьому спекотному терені. Залишені тут транспортні засоби, усі забуті на часі, засвідчують колишню славу та майстерність французької автопромисловості.

Більшість автомобілів, які знаходяться тут, виготовлені в період з 1960-х до 1980-х років, коли французькі автовиробники були на вершині своєї сили. Моделі від Peugeot, Citroën, Renault, а також Ford, Volkswagen та Mercedes-Benz, утворюють компанію “французам” у цьому спекотному краї.