У Німеччині українців штрафуватимуть за українські номерні знаки

31 березня закінчується термін перехідних положень, які дозволяють українцям понад рік перебуваючим у Німеччині, їздити на автомобілях з українською реєстрацією. З 1 квітня власників автомобілів, які не отримали німецької реєстрації, штрафуватимуть. Про це з посиланням на профільне міністерство Німеччини повідомила Deutsche Welle.

В адміністративному кодексі країни за таке порушення передбачено штраф у розмірі 70 євро та один штрафний бал. За вісім штрафних балів у Німеччині позбавляють посвідчення водія.

Але є кілька моментів, які ускладнюють процес встановлення українського автомобіля на німецький облік. Наприклад, необхідність довести право розпоряджатися транспортним засобом, надавши техпаспорт чи інший документ. У багатьох українців через різні причини немає такої можливості. Деякі просто тікали від російських окупантів на чужих автомобілях. Наразі Федеральне міністерство Німеччини готує роз’яснення, як діяти у таких випадках.

Ще одна проблема — техогляд, який є обов’язковим для реєстрації у Німеччині. Деякі українські автомобілі просто не зможуть його пройти.

Також необхідно мати німецький страховий поліс автоцивільної відповідальності, наявність якого під час реєстрації автомобіля підтверджується спеціальним кодом. Його вартість залежить від марки та віку автомобіля, а також від безаварійного стажу водіння. Чи враховувати «український» стаж, німецькі страхові компанії вирішують на свій розсуд.

Джерело autocentre.ua