Новий електричний Porsche Macan викликав шалений ажіотаж (Фото)

Компанія Porsche просунулась у напрямку електрифікації, представивши електричну версію свого популярного кросовера Macan. Це рішення виявилося затребуваним серед покупців.

За словами голови Porsche Олівера Блюма, кількість замовлень на новий Macan EV перевищила очікування компанії. Навіть на тих ринках, де замовлення ще не почалися, інтерес до автомобіля виявився високим, включаючи такі регіони, як Китай, Тайвань та Японія. Усього за чотири тижні після прем’єри електричного Porsche Macan EV, понад 10 000 попередніх замовлень було оформлено. Покупці виявили інтерес навіть без можливості тест-драйву.

Перехід Porsche Macan на електротягу став значною подією для виробника. Цей кросовер довгий час залишався бестселером марки, поступившись першим місцем лише Porsche Cayenne за підсумками 2023 року. На деяких ринках бензиновий Macan буде доступним, але в Європі модель буде знята з виробництва раніше запланованого.

Вартість електричної версії вища на майже 20 000 доларів порівняно з бензиновим аналогом. Крім того, до кінця десятиліття Porsche планує електрифікувати й інші моделі, включаючи спортивні автомобілі сімейства 718 та кросовер Cayenne, а також випустити новий трирядний електрокросовер.