Audi відмовляється від числових позначень своїх автомобілів

Audi планує відмовитися від поточної стратегії найменування моделей. Вперше введена в 2017 році, числову стратегію буде повністю скасовано, починаючи з новинки – кросовера Q6 e-tron. Процес відмови від чисел почався непомітно із запуску Q8 e-tron, але хоча на кришці багажника флагманського електричного SUV бренду цифри не відображаються, найменування все ще згадуються у прайс-листах та прес-релізах.

Флоріан Хаузер, керівник відділу продажу та маркетингу продукції Audi з батарейних електромобілів, зазначив, що важливим напрямком для бренду в майбутньому є спрощення для клієнтів.

«Говорячи про спрощення, ми маємо на увазі не тільки опції та процес конфігурації, але й прагнення до найстислішої лінійки двигунів для Q6, яка все ще відповідає вимогам наших клієнтів», – заявив топ-менеджер. Зі зменшенням кількості силових установок Audi зможе спростити структуру неймінгу свого модельного ряду на основі кількості привідних коліс та вибору однієї або двох потужностей, при цьому звичайна версія Q6 з повним приводом буде відома як «quattro».

Підтверджено, що наступні електромобілі Audi позбавлятимуться чисел, і цей підхід буде поширений також на автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння. Структура нумерації Audi була розроблена для поділу силових установок відповідно до їхньої потужності, але неузгоджене угруповання та довільний вибір чисел зробили систему заплутаною для багатьох людей.