Subaru йде на співпрацю з Toyota: названо причину

Subaru оголосила про партнерство з Toyota для розробки трьох нових повністю електричних кросоверів, які планується випустити до 2026 року. Ця співпраця допоможе японському автовиробнику мінімізувати ризики на ринку електромобілів, який, незважаючи на охолодження попиту, все ще потребує значних інвестицій у нові технології.

Генеральний директор Subaru Ацусі Осакі наголосив, що зараз складно передбачити майбутній розвиток ринку електромобілів. В результаті обговорень з Toyota було вирішено зменшити ризики за рахунок спільної розробки.

На додаток до нових електричних моделей, Subaru планує впровадити свою нову гібридну систему у моделі Crosstrek та Forester. Виробництво як гібридної, так і традиційної бензинової версії Forester вестиметься на заводі компанії в Індіані, США.

Subaru прагне до того, щоб до 2026 року чотири повністю електричні кросовери поповнили модельний ряд марки, включаючи вже існуючий Solterra, який є аналогом Toyota bZ4X. Після цього компанія планує додати ще чотири електромобілі до кінця 2028 року.