Rolls-Royce планує розширити завод для створення ексклюзивних авто

Компанія Rolls-Royce отримала дозвіл на розширення свого заводу в Гудвуді, Великобританія, і незабаром розпочне будівництво нових об’єктів. Однак мета цього розширення не у збільшенні обсягів виробництва понад рекордні 6032 автомобілів, проданих у 2023 році. Як повідомив новий глава компанії Кріс Браунрідж в інтерв’ю Autocar, компанія має намір зосередитися на ще більшій персоналізації своїх автомобілів.

«Наша стратегія на майбутнє не у збільшенні обсягу. Вона полягає у збільшенні частки унікальних елементів в автомобілях, тому що саме це робить наш досвід особливим для клієнтів», – сказав Браунрідж.

Браунрідж, який обійняв посаду в кінці минулого року, зазначив, що поточний завод був побудований, коли Rolls-Royce випускав менше 1500 автомобілів на рік. З того часу обсяги виробництва зросли вчетверо, і попит на персоналізацію досяг 100% усіх замовлень. В останні роки Rolls-Royce також розпочав виробництво одиничних та дуже малотиражних автомобілів, таких як колекція Droptail, що складається всього з чотирьох автомобілів.

За словами Браунріджа, розширення заводу дозволить компанії впоратися з деякими вузькими місцями у поточному виробничому процесі. Наприклад, цех фарбування може виконувати двоколірне забарвлення тільки на 15% замовлень, в той час як попит становить більше 50%.