Кому з водіїв заборонено сідати за кермо в Україні — порушники заплатять до 40 000 грн

Щороку в Україні спостерігається збільшення випадків порушення правил дорожнього руху, що викликає занепокоєння у правоохоронців. Багато водіїв ігнорують встановлені правила, оскільки штрафи для них здаються несуттєвими. Проте існують випадки, коли можна отримати величезну суму штрафу, здавалося б, “на рівному місці”. До того ж для цього не потрібно керувати автомобілем у нетверезому стані, як можна подумати відразу, пише «Автотема».

Юристи наголошують на важливості серйозного ставлення до тимчасового позбавлення водійських прав. Ігнорування цього обмеження може призвести до значних наслідків. Згідно зі статтею 126 КУпАП, особи, які порушують умови обмеження і знову сідають за кермо, можуть зіткнутися зі штрафом у розмірі 20 400 гривень. У випадку повторного порушення, штраф може бути подвоєний, а період позбавлення прав може збільшитися до 7 років.

Багато водіїв можуть бути необізнаними відносно цих змін у законодавстві та продовжують думати, що за такі порушення в Україні передбачений лише незначний штраф у розмірі 510 гривень, як це було раніше.