Підрозділ Toyota відмовляється від електромобілів на користь авто з ДВЗ

Підрозділ Toyota Gazoo Racing вирішив відмовитися від випуску електромобілів на користь моделей з двигунами внутрішнього згоряння. Президент Toyota Gazoo Racing Томія Ясу Такахаші повідомив, що компанія наразі не планує створювати спортивні електромобілі, а замість цього буде “максимально використовувати бензинові двигуни”.

На автосалоні в Токіо в жовтні 2023 року Toyota представила концепт FT-Se, який викликав захоплення своїм спортивним дизайном, схожим на модель MR2. Концепт, оформлений у стилістиці автомобілів GR, мав два електромотори та повний привід із заднім акцентом, здатний розганятися до 100 км/год за три секунди та досягати максимальної швидкості 250 км/год.

Незважаючи на позитивні відгуки про електричний концепт, Toyota віддає перевагу випуску автомобілів із традиційними двигунами. Компанія також вивчає гібридні технології для зниження вуглецевих викидів і не виключає можливість використання синтетичного палива. Окрім цього, Toyota продовжує розробки двигунів на водні.

Таким чином, підрозділ Toyota Gazoo Racing зосереджується на вдосконаленні бензинових та гібридних технологій, залишаючи електричні спортивні моделі на майбутнє.