Один із десяти рідкісних Ferrari виставлений на аукціон (Фото)

На аукціоні L’astarossa, який відбудеться в Монако 8 червня, буде виставлений рідкісний Ferrari 348 із дизайном від Zagato, відомий як 348 Elaborazione. Цей автомобіль був випущений на початку 90-х у кількості всього десяти екземплярів, це робить його ще рідкішим, ніж знаменитий 250 GTO. Його агресивний дизайн включає величезні бічні повітрозабірники, прозору кришку моторного відсіку та підйомний спойлер.

348 Elaborazione базується на моделі 348 TB. Зовнішній вигляд автомобіля був ґрунтовно змінений, але технічна начинка залишилася стандартною для цієї моделі: атмосферний V8 об’ємом 3.4 літра, потужністю 300 кінських сил і моментом 323 Нм, що крутить, у парі з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач.

Дизайнерські зміни від Zagato включають новий передній бампер із протитуманними фарами та алюмінієвий капот із повітроводами NACA. Великі бічні повітрозабірники надають автомобілю вигляду гоночного Ferrari. Задня частина 348 Elaborazione виділяється круглими ліхтарями, підйомним спойлером та прозорою кришкою моторного відсіку, рішення яке Ferrari вперше використала у 2000 році на 360 Modena Spider.

Крім того, автомобіль оснащений фірмовим дахом double bubble, видимою горловиною бензобака, колесами OZ Racing з кріпленням центральною гайкою та салоном, обробленим шкірою та алькантарою. Пробіг виставленого на продаж екземпляра складає всього 17 094 кілометри. Аукціоністи оцінюють вартість цього унікального Ferrari 348 Zagato Elaborazione у 350-400 тисяч євро.