Звичайну малолітражку Toyota перетворили на харизматичного персонажа з Тачки 2 (Фото)

Хоча Блискавка Макквін є головною зіркою франшизи «Тачки», шанувальники серії анімаційних фільмів Pixar вважають, що інші персонажі також заслуговують на увагу. Одним із таких персонажів є «Професор Z» із «Тачки 2», який надихнув на створення реальної моделі у Великій Британії на основі Toyota IQ. Незважаючи на те, що «Професор Z» спочатку був розроблений на основі мікроавтомобіля Zündapp 50-х років, розробники вибрали простішу та набагато сучаснішу Toyota IQ як автомобіль-донор для цього перевтілення.

Під час трансформації автомобіля значно змінили зовнішній вигляд, створивши нові індивідуальні панелі кузова. Круглі фари, агресивна решітка радіатора, та особливі наклейки на лобовому склі для створення ефекту очей персонажа додають ексцентричності автомобілю. Додатково, фірмовий монокль «божевільного німецького вченого», розташований прямо перед водієм, завершив перетворення і доповнив образ.

Під капотом переробленого автомобіля знаходиться стандартний 1,0-літровий трициліндровий двигун VVT-i від Toyota, який видає 67 к.с. (50 кВт) та 98 Нм (72 фунт-фут) крутного моменту. Хоча Toyota IQ також була доступна з потужнішим 1,3-літровим чотирициліндровим двигуном, у даній версії використовується базовий варіант двигуна.

Ціна цього унікального автомобіля зараз оцінюється в межах від 8500 до 10500 фунтів стерлінгів (10824-13372 доларів), хоча на момент написання статті найвища ставка на eBay становила 6000 фунтів (7641 долар). Вартість такого автомобіля значно перевищує стандартні моделі Toyota IQ тієї ж епохи, які зазвичай продаються за 2000-4000 фунтів стерлінгів (2547-5094 доларів). Окрім цього, на eBay також виставлена більш переконлива копія персонажа «Джексона Шторма» з «Тачок 3», створена на основі невідомої двомісної моделі.

Джерело carscoops.com