Від тепер посвідчення водія можна отримати ще в одній установі

Отримати посвідчення водія українці можуть не тільки у сервісних центрах МВС, але й у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах). Там же можна зареєструвати транспортний засіб.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла директор департаменту надання адміністративних послуг КМДА Наталія Шамрай.

Шамрай розповіла, що посвідчення водія можна оформити у ЦНАПі буквально за 15 хвилин. Там же можна зареєструвати транспортний засіб.

“Взагалі посвідчення водія видають сервісні центри МВС. А ми в ЦНАПах взяли цю функцію для того, щоб запровадити комплексність послуг. Наприклад, коли ми видаємо свідоцтво про шлюб, то жінці при зміні прізвища треба змінити всі інші документи”, – уточнила вона.

Як ще один приклад експерт навела ситуацію, коли жінка переїхала в Київ з іншого регіону і зареєструвалася за новою адресою.

“То у нас вона може окрім паспорта отримати й посвідчення водія. Якщо вона також хоче мати на авто номерний знак київського регіону, його теж можна у нас отримати”, – пояснила очільниця департаменту надання адміністративних послуг КМДА.

Варто зазначити, що техталон коштує 405 гривень.

“Це не обов’язок. Можна і старий номерний знак залишити. Але, думаю, буде корисно знати, що весь цей комплекс документів у ЦНАПах тепер можна оформити за 15 хвилин. У нас є взаємодія з сервісними центрами МВС і вони швидко розглядають всі заявки, які надходять в системі”, – підсумувала Шамрай.