Відкликають понад 20 тис Range Rover Sport: названо причину кампанії

Jaguar Land Rover North America оголосила про відкликання 22 268 автомобілів Land Rover Range Rover Sport 2018-2022 років через проблеми з камерами кругового огляду. Відомо, що камери заднього виду, поставлені компанією Continental Teves AG&Co. OHG, можуть вийти з ладу через попадання води. Проблему виявили в грудні 2022 року, а рішення про відкликання ухвалили в січні 2024 року.

Під час перевірки виявилось, що деякі автомобілі Range Rover Sport були неправильно відремонтовані, оскільки технічні фахівці дилерських центрів дотримувалися інструкцій для Range Rover замість Range Rover Sport. У зв’язку з цим було вирішено відкликати всі Range Rover Sport, які потрапили під перший відгук.

Дилери повинні демонтувати та оглянути камеру. Якщо вона справна, буде встановлено нове ущільнення. У разі виявлення попадання води або несправності, буде встановлено нову камеру заднього виду та нове ущільнення корпусу камери. Також технічні фахівці мають провести 10-хвилинний цикл калібрування системи.

Автомобілі, що підлягають відкликанню, виготовлені на заводі JLR у Соліхаллі, Великобританія, з 26 травня 2017 по 28 квітня 2022 року. Jaguar Land Rover North America отримала 95 повідомлень про проблему в США з 30 січня 2018 по 16 травня 2024 року.