Nissan заборонив їздити на старих автомобілях через смертельну небезпеку

Компанія Nissan забороняє їздити на старих Sentra та Pathfinder, а також Infiniti QX4. Причина полягає в несправних подушках безпеки фірми Takata, які можуть призвести до серйозних травм та навіть смерті водіїв та пасажирів. Усього під заборону потрапили 84 000 автомобілів, які концерн випускав на початку 2000-х років. Наразі через небезпечні ейрбеги в США загинули майже три десятки автомобілістів.

На початку “нульових” компанія Takata була найбільшим постачальником подушок безпеки багатьом світовим автовиробникам. Через два десятиліття представники одразу кількох брендів заявили про небезпеку японських ейрбегів. Експерти дійшли висновку, що наповнення піропатрону в цих подушках безпеки з часом деградує і може неконтрольовано розірватися під час руху. У такому разі водій та пасажири можуть отримати травми несумісні із життям.

На сьогоднішній день відомо про 27 випадків смерті, до яких призвів розрив піропатрона подушок Takata. Одним із загиблих був власник Nissan Sentra 2006 року. У зв’язку з цим японський виробник опублікував розпорядження, що забороняє експлуатувати седани Sentra 2002-2006 років випуску, а також позашляховики Pathfinder, зібрані в 2002-2004 роках, та Infiniti QX4, які випускали з 2002 по 2003 рік. Усі власники цих машин повинні негайно звернутися до сервісних центрів.