Компанія Jaguar припиняє продаж майже всіх моделей марки: названо причину

Компанія Jaguar вирішила припинити продаж майже всіх своїх моделей. Фанати більше не зможуть купувати такі моделі, як Jaguar XE, XF, F-Type, E-Pace та I-Pace. Виробництво цих автомобілів буде припинено відповідно до нового плану розвитку компанії.

Три роки тому Jaguar Land Rover представила свою стратегію «Переосмислення», яка передбачає повний перехід на електромобілі до 2025 року. Представник JLR в інтерв’ю Automotive News Europe підтвердив, що до кінця цього року компанія припинить виробництво шести моделей.

Спочатку Jaguar планував залишити електричний кросовер I-Pace у продажу разом із новими електромобілями. Однак згодом компанія змінила свої плани і оголосила, що продаж I-Pace також буде припинено.

Генеральний директор Jaguar Адріан Марделл повідомив інвесторам, що ці шість моделей ледве приносять прибуток компанії. Він зазначив, що прибутковість від їх продажу є «близькою до нульової» і назвав їх продуктами «нижчої вартості». Марделл також зізнався, що жоден із цих автомобілів не приносить значних прибутків.

Після припинення виробництва шести моделей модельний ряд Jaguar буде спрощений до одного автомобіля – F-Pace. Однак, з огляду на стратегію повного переходу на електромобілі, доля F-Pace також може змінитися.