VW відкладає випуск електромобілів нового покоління: названа причина рішення

Volkswagen повідомляє, що наступник VW ID.4 не з’явиться раніше 2029 року, затримуючись на 15 місяців через проблеми з розробкою програмного забезпечення. Дочірня компанія VW Group, Cariad, стикається з труднощами при створенні програмного забезпечення для нової архітектури SSP, що спричиняє затримки у випуску нових електромобілів Volkswagen та інших брендів групи.

Архітектура SSP, яка має замінити широко використовувану платформу MEB, повинна була з’явитися на ринку у 2025 році. Однак тепер її дебют очікується пізніше. Генеральний директор Volkswagen Томас Шафер натякнув, що першою моделлю на базі SSP може стати електричний наступник Golf, який планують випустити у 2028 році.

Платформа SSP розробляється Cariad групи VW і має підтримувати надшвидку зарядку та автономне водіння рівня 4. Однак проблеми з програмним забезпеченням означають, що воно не буде готове вчасно, що вплине на графік випуску нових моделей. За інформацією німецького медіа Manager Magazin та інсайдерських джерел Handelsblatt, запуск наступника VW ID.4 було відкладено на 15 місяців, і тепер він з’явиться не раніше 2029 року.

Очікується, що платформа SSP буде використовуватися у майбутніх моделях Audi, Porsche, Skoda та VW Commercial, тому можливо, що й інші запуски доведеться відкласти. Крім того, для того, щоб інвестиції в платформу MEB окупилися, планується її оновлення у 2026 році, і вона залишатиметься в експлуатації довше.

Серед майбутніх моделей на базі MEB є довгоочікуваний хетчбек ID.2, який має з’явитися у 2026 році, та базовий електромобіль ID.1. Таким чином, платформа MEB продовжить своє існування, допоки нова архітектура SSP не буде готова до масового використання.

Джерело carscoops