Нова Porsche Panamera побила рекорд Нюрбургринга (Фото)

Неуточнена модель Porsche Panamera з гібридною силовою установкою на базі V8 стала найшвидшим автомобілем у Executive Cars класі на знаменитому треку Нюрбургрінг.

Передсерійний зразок, оснащений гоночним сидінням та системою безпеки, пройшов Північну петлю за 7 хвилин 24,17 секунд. Хоча деталі силової установки не розкриваються, відомо про використання нової системи підвіски Active Ride. Передбачається, що рекордна модель буде називатися Turbo S E-Hybrid. Вона має спеціально розроблені шини Michelin Pilot Sport Cup 2 та аеродинамічний обвіс з вуглецевого волокна, який покращує притискну силу.

Час проходження кола на п’ять секунд кращий за попередню Panamera Turbo S і на три секунди швидший за Mercedes-AMG GT63 S. Однак електричний Porsche Taycan Turbo GT залишається найшвидшим седаном на Нюрбургрингу.

Досягнення стало можливим завдяки комбінації силової установки, аеродинаміки, шасі та нових високопродуктивних шин. Особливо відзначили підвіску Porsche Active Ride, яка забезпечила відмінне зчеплення та контроль на трасі.

Гонщик Ларс Керн підкреслив, що ці елементи разом створили автомобіль, здатний на такий вражаючий результат.

Джерело motor1