ЄС знижує тарифи для китайських BMW та Volkswagen

Європейська комісія запроваджує пільгові імпортні тарифи для автомобілів BMW та Volkswagen, вироблених у Китаї. За інформацією Reuters, нові тарифи для цих компаній становитимуть лише 20,8%, замість стандартних 37,6%, які застосовуються до інших автовиробників.

Це рішення спрямоване на пом’якшення впливу високих тарифів на європейських виробників, що мають свої виробничі потужності у Китаї. Зокрема, зниження тарифів буде корисним для Volkswagen з його китайською моделлю Cupra Tavascan і Mini, що випускає електричні Cooper і Aceman у Китаї.

Основна причина введення високих мит на імпорт – підозра, що китайські автовиробники одержують субсидії від свого уряду, створюючи нечесну конкуренцію для європейських компаній. Проте ці тарифи також впливають на автомобілі європейських брендів, зібраних у Китаї, що ускладнює ситуацію для місцевих автовиробників.

Зниження тарифів допоможе BMW та Volkswagen уникнути суттєвих фінансових втрат і підтримати свою конкурентоспроможність на європейському ринку.