Jaguar припиняє виробництво кросоверів I-Pace та E-Pace

Контракт між Jaguar-Land Rover (JLR) та Magna Steyr завершується в грудні цього року. Після цього на заводі Magna в Австрії припиниться виробництво електричного позашляховика Jaguar I-Pace та компактного позашляховика E-Pace.

Рішення про припинення виробництва цих моделей пов’язане з переходом Jaguar до сегменту розкішних автомобілів. Компанія планує випустити три нові повністю електричні моделі, починаючи з 2025 року, що є частиною нової стратегії бренду.

Контракт з Magna Steyr був укладений у 2015 році, але на зустрічі з інвесторами у червні Jaguar оголосила про припинення виробництва п’яти моделей, включаючи I-Pace та E-Pace, для підготовки до нового етапу розвитку.

Завершення контракту з JLR значно вплине на Magna Steyr, особливо після зупинки виробництва електричного позашляховика Fisker Ocean. У зв’язку з цим Magna Steyr веде переговори з китайськими автовиробниками, щоб компенсувати втрату клієнтів.

Завод Magna Steyr у Граці зараз виробляє позашляховик Mercedes G-Class, родстер BMW Z4 і купе Toyota Supra. У 2022 році завод виробив 112 217 автомобілів, а пік виробництва був у 2019 році з 168 822 автомобілями.

Джерело autonews.com