Toyota презентувала новий 2.0-літровий дизельний двигун на 600 к.с. (Фото)

Toyota представила новий 2,0-літровий турбований двигун, здатний розвивати потужність до 600 к.с. без електронної допомоги. Цей двигун демонструє прагнення компанії до збереження технології двигунів внутрішнього згоряння, незважаючи на популярність електромобілів. Toyota також розробляє версії цього двигуна з потужністю 400 к.с. і 300 к.с.

Toyota спільно з Subaru та Mazda працює над новими 1,5-літровими та 2,0-літровими двигунами, орієнтованими на високу ефективність і сумісність з гібридами та альтернативними видами палива. Новий 2,0-літровий двигун перевершує поточний 2,4-літровий за потужністю, але є меншим, економічнішим і відповідає сучасним екологічним стандартам.

Гоночний підрозділ Toyota GR розглядає можливість використання цього двигуна в майбутніх гоночних автомобілях. Також розглядається відродження спорткара MR2 як у суто електричній, так і у версії з двигуном внутрішнього згоряння.

Крім того, високопродуктивна модель GRMN отримає 2,0-літровий двигун та систему повного приводу GR-Four, які можуть бути застосовані і для відродженої моделі Celica.

Джерело carscoops.com