На продаж виставили унікальний український спорткар із двигуном від Mazda (Фото)

У мережі продають унікальний роторний спорткар від українських майстрів. Модель під назвою  Proteros Blade Nagual 2018 року випуску існує в єдиному екземплярі. Машину оцінили в 70 тисяч доларів. Про це повідомляє Фокус.

Купе було створено в українському ательє Proteros Design. В основі авто лежить японське купе Mazda RX-7 другого покоління, проте кузов моделі виготовили «з нуля».

Фото: carscoops.com

Спорткар має клиноподібний силует із довгим капотом, високою віконною лінією та загостреним заднім спойлером. Привертають увагу й оригінальні фари.

Рушійною силою Proteros Blade Nagual є 1,3-літровий турбомотор віддачею у 210 кінських сил. В ролі трансмісії виступає 5-ступінчаста механічна КПП.

Фото: carscoops.com

Зазначається, що автомобіль мало експлуатувався. Його пробіг становить 112 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, Mazda RX-7 — спортивний автомобіль, що випускався японським автовиробником Mazda з 1978 по 2002 роки. Оригінальний RX-7 оснащувався двосекційним роторно-поршневим агрегатом. Через велику потужність 1,3-літрового двигуна спортивний автомобіль споживав багато бензину. Так, в змішаному циклі його витрата становила 13-14,3 літри на «сотню».