В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: кого торкнеться нововведення

Фото: gettyimages.com

В Україні затвердили вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів. Міністерство внутрішніх справ нагадало, що доступ до керування транспортом залежить від віку особи, повідомляє ХВИЛЯ.

Згідно з інформацією Головного сервісного центру МВС, для забезпечення безпеки на дорогах в Україні встановлено вікові пороги для водіїв. Особи, які досягли 16 років, можуть складати іспити на отримання прав категорії “А” для керування мотоциклами, скутерами та мопедами (категорія “А1”).

Для водіїв легкових автомобілів (категорія “В”) та вантажівок до 7,5 тонн (категорія “С”) встановлено мінімальний вік 18 років. З 19 років дозволяється керування транспортними засобами з важкими причепами (категорії “ВЕ” і “СЕ”).

Найвищий віковий поріг у 21 рік стосується водіїв автобусів та мікроавтобусів (категорія “D”), які перевозять більше 8 пасажирів.

Ці обмеження введені для підвищення безпеки на дорогах, щоб за кермом перебували відповідальні особи з достатнім рівнем зрілості та здатністю приймати правильні рішення в складних ситуаціях.