Український виробник представив автопідйомник на базі Toyota Hilux (Фото)

Заводу комунальної техніки «АЛЬФАТЕКС» представив компактний автопідйомник Klubb KL26, розміщений на платформі пікапа Toyota Hilux. Модель було презентовано в рамках виставки комунальної техніки України — «КомунТех-2024». Про це повідомили на сторінці виробника у Facebook.

Зазвичай цей підйомник розробляється для фургонів та легкових вантажівок, однак використання його на пікапі є рідкісним навіть для європейських виробників спецтехніки. Фахівці заводу успішно вирішили це завдання, створивши надійний та ефективний інструмент для виконання висотних робіт.

Фото: alfateks.com.ua

Завдяки високій вантажності Toyota Hilux, на його платформі вдалося встановити не лише сам підйомник, а й стабілізатори (аутригери). Вони забезпечують стійкість автомобіля під час виконання робіт та рівномірно розподіляють навантаження на шасі. Аутригери розташовані за задніми колісними арками, що дозволяє забезпечити оптимальне балансування і безпеку під час висотних операцій.

Фото: alfateks.com.ua

Телескопічна стріла моделі дозволяє досягати робочої висоти до 11 метрів, а максимальний боковий виліт становить 6 метрів. Люлька може витримати 120 кг навантаження. Завдяки повноповоротній стрілі, яка обертається на 360 градусів, підйомник дозволяє виконувати широкий спектр завдань у будь-яких умовах.