Розроблено потужний двигун з ресурсом в 200 років (Відео)

Засновник компанії Koenigsegg Крістіан фон Кенігсегг оцінив ресурс нового двигуна V8, яким будуть оснащуватися спорткари марки Spyker, в 200 років. Про це топ-менеджер заявив в інтерв’ю виданню «Road and Trac» в рамках Женевського автосалону.

За словами Кенігсегга, двигун може витримати 1500 кінських сил, але в «Спайкер» віддача буде обмежена 600 силами. При цьому у моторів в порівнянні з більш потужною версією спільна головка блоку циліндрів, колінвал, шатуни і распредвал, але різна ступінь стиснення і інша система уприскування палива. Як додав глава компанії Koenigsegg, такі агрегати практичні та «куленепробивні».

Віктор Мюллер, керівник «Спайкера» додав, що на заміну моторам Audi, які до цього використовувалися в спорткарах марки, він вибирав з п’яти компаній. Він хотів встановлювати на машини саме атмосферники, тому що йому ніколи «не подобався свист механічного нагнітача». В результаті в конкурсі перемогла Koenigsegg.

Першою моделлю, яка отримає мотор «Кенігсегга» C8 Spyder стане Preliator. З шестиступінчастою «механікою» автомобіль зможе прискорюватися до 100км\год за 3,6 секунди. Максимальна швидкість спорткара складе 322 кілометри на годину.

http://autodriving.net/