В Україні побудують новий автобан

Нова траса з’єднає Одесу з польським Гданськом, що сприятиме розвитку перспективного транспортного коридору, пише autocentre.ua.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в Україні може з’явитися сучасний автобан. Автомагістраль європейського стандарту з’єднає Одесу з польським Гданськом. Про це міністр заявив, здійснюючи інспекцію дорожніх робіт на трасі Львів-Тернопіль (Н02).

За словами Володимира Омеляна, новий автобан в Україні з’єднає Чорне море з Балтійським через Львів. Це сприятиме розвитку важливого транспортного коридору. Ділянка між Львовом і Тернополем, яку наразі ремонтують, є важливою складовою цього коридору, а її ремонт планують завершити до кінця року.

Міністр інфраструктури також заявив, що плануються переговори з Єврокомісією та урядом Польщі з метою отримання фінансування проекту автобану.

Нагадаємо, проект центральноєвропейського автобану має назву Via Carpatia. Крім України, ця велика транспортна магістраль пройде через 9 країн Європи: Литву, Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію, Грецію та Туреччину. Вона охоплюватиме кілька відгалужень, одне з яких і прокладуть до Одеси.