Популярний автомобільний концерн відмовляється від дизеля

Шведський концерн більше не має наміру вкладати кошти в розробку нових поколінь двигунів на важкому паливі. Про це повідомив голова правління компанії Хокан Самуельсон в інтерв’ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Сьогоднішня позиція така, що ми більше не будемо розробляти дизельні мотори нового покоління», – заявив він.

У той же час глава Volvo зазначив, що введені в експлуатацію в 2013 році дизельні двигуни будуть удосконалювати, враховуючи чинні норми викидів шкідливих речовин. Заощаджені таким чином кошти шведський концерн пустить на розробку електромобілів, орієнтуючись на стандарти, задані Tesla – тобто висококласний автомобіль з привабливим дизайном.

Як стало відомо минулої зими, починаючи з 2019 року, в Volvo мають намір запустити власну лінійку електромобілів. При цьому в компанії поки що не ухвалили рішення, чи буде Volvo випускати електромобілі всередині своєї основної лінійки або створить для них окремий суббренд за прикладом EQ у Mercedes-Benz або i Division у BMW.