Перекупникам машин оголосили війну

При покупці автомобіля кожен намагається взяти машину дешевше і в хорошому стані. Це можливо, якщо купувати у реального власника або безпосередньо у дилера. Проте, ринок буквально наводнили «перекупити», які мало того, що роздувають ціни, можуть підсунути недосвідченим водіям відвертий мотлох. Наживаються вони не тільки на «бідолахах» але і на заможних. Що, в свою чергу, завдає шкоди преміальним брендам, пише avtoblog.ua.

Так в компанії Porsche подібну діяльність не схвалюють і будуть з нею боротися. Відтепер виробник буде відслідковувати «перекупників» і виключати їх зі списків потенційних покупців.

Porsche хоче позбутися від таких клієнтів, просто зробивши більш докладне дослідження потенційних покупців.

Андреас Прейнінгер, глава Porsche з розвитку автомобільних доріг GT, показав, що це «не покарання», а стратегія. «Мені особисто подобається, коли мої машини використовуються. Для цього ми їх будуємо. Вони занадто гарні, щоб їх залишали стояти і збирати пил. Мені не подобається бізнес людей, які купують наші автомобілі, щоб заробити на них гроші. Це ніколи не було нашим наміром», – сказав Прейнінгер.

«Якщо ви перепродуєте автомобілі, то цілком зрозуміло, що ми не включимо вас до списку потенційних покупців наших наступних новинок, якщо попит буде перевищувати пропозицію. Це не покарання, а наша стратегія: ми поставляємо машини клієнтам, які дійсно будуть використовувати їх за призначенням. Мені це здається дуже справедливим», – заявив Пренінгер.

Один з випадків, про які говорив Пренінгер – перепродаж 911 R. У квітні 2016 року у продаж на eBay виставили один з 991 екземплярів 500-сильного купе за ціною 1,1 мільйона євро. При цьому базова вартість моделі, що дебютувала за місяць до цього, становить 189 544 євро.

До речі, зі спекулянтами борються не тільки в Porsche. Так, наприклад, компанія Ford укладала з покупцями GT угоду, згідно з яким вони не могли перепродати автомобіль відразу після отримання ключів, а також повинні були використовувати його за прямим призначенням, а не зберігати в гаражі.