Автомобілі популярного в Україні бренду приємно здивують водіїв

Група вчених з Мічиганського університету США спільно з представниками японського автоконцерну Toyota мають намір розробити спеціальну програму, яка була б здатна попереджати водіїв про ризик виникнення серцевого нападу, пише Science Daily.

За словами керівника проекту, доцента кафедри невідкладної медицини Кайван Наджарян (Kayvan Najarian), з амбітним проектом представники Toyota звернулися нього близько року тому. «У Toyota пояснили, що хотіли б перейти до технології, яка могла б не тільки в режимі реального часу контролювати і аналізувати основні фізіологічні параметри людини, а й попереджати про загрозу серцевого нападу», – повідомляє керівник даного проекту Кайван Наджарян.

«Мені наочно показали, що значна частка дорожньо-транспортних пригод відбувається через те, що водіям стає погано за кермом. В тому числі, через такі небезпечні для здоров’я людини кардіохвороби, як інфаркт міокарда або ішемічний інсульт», – розповів учений, додавши, що Toyota поставила перед собою мету – допомогти водіям автомобілів уникати таких інцидентів в принципі.