ТОП-5 найбільш популярних в Європі електромобілів

В цілому відзначається, що населення Європи все охочіше купує машини, які приводяться в рух за допомогою електричної тяги, проте їх присутність на ринку поки не перевищила позначки в 1,4%, пише avtoblog.ua.

Працівники статистичних агентств підготували матеріал по цифрам продажів електрокарів на території Європи. Вони склали ТОП-5 автомобілів на електротязі, що є найбільш популярним в Старому світі.

П’ята сходинка дісталася моделі Volkswagen Passat GTE. Цікаво, що ця машина вибила з п’ятірки кращих автовиробника, що спеціалізується на створенні саме електричного транспорту. Мова йде про американську компанію Tesla і її Model S. Щоб зачепитися за край хіт-параду німецькому концерну треба було реалізувати в травні на території Європи 1170 машин.

Четверте місце дісталося концерну з Японії. Nissan Leaf наростив продажі на 8%, незважаючи на дуже серйозну конкуренцію на цьому ринку. В останньому весняному місяці цей автомобіль продався 1378 раз.

Бронзова позиція належить баварським автоконструкторам з BMW. Їх модель i3 за останнім часом значно додала собі рейтингу і в травні її купили 1629 раз. Як відзначають в керівництві компанії, це сталося завдяки тому, що інженерам вдалося збільшити дистанцію, яку машина може подолати без підзарядки акумуляторів, тим самим підштовхнути продажы. За їх словами, кожен четвертий куплений автомобіль їх виробництва є електричним.

Друга позиція виявилася зайнята Mitsubishi Outlander PHEV. Ця модель поступово завойовує європейський ринок і зовсім недавно почала продаватися в скандинавських країнах. З усіх 1842 машин, куплених європейцями в травні, 640 дісталися жителям Швеції і Норвегії.

Верхню ж сходинку п’єдесталу займає французький Renault Zoe. Цю машину дилери змогли реалізувати 2095 раз. При цьому, особливу популярність даний автомобіль придбав у себе на батьківщині, де його продажі склали 1230 штук.

В цілому відзначається, що населення Європи все охочіше купує машини, які приводяться в рух за допомогою електричної тяги, проте їх присутність на ринку поки не перевищила позначки в 1,4%. Зате гібридні автомобілі за рік стали популярнішими на 27% і тільки в травні ця цифра зросла до 48%.