Пройшли тести унікальної розробки КрАЗ (Фото)

Надійшли результати випробувань унікальної вітчизняної розробки – мобільного енергетичного засобу, автотрактора МЕМ-330 на шасі КрАЗ.

Мобільний енергетичний засіб МЕМ-330 на шасі КрАЗ-6322 (6х6) дебютував на виставці «Агро-2017» в Києві влітку цього року. Після виставки його розробник – ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» почав випробування машини в дослідному господарстві «Оленівське».

Автотрактор МЕМ-330 тестували в посиленому режимі, на оранці, в парі з плугом Hektor 1000 (Vogel Noot). Машина була оснащена вимірювальним обладнанням по витраті палива, колієвимірювальним колесом, датчиками обертів двигуна і коліс автомобіля, блоком реєстрації даних.

За результатами випробувань було встановлено, що за умови забезпечення ширини захоплення – 2,8 м, глибини обробки – 32 см, швидкість руху – 7,5 км/год, буксування не перевищувало – 15%. Продуктивність агрегату склала 1,29 га/год. Витрата палива – 25 л/га – знаходиться на такому ж рівні, як у трактора К-744.

Відзначимо, що новітні зарубіжні трактори таких іменитих виробників як John Deere, Case, Fendt тощо витрачають палива на 5-7% менше. Однак коштують такі машини в кілька разів більше, ніж автотрактор МЕМ-330. Наступний етап випробувань планується вже проводити з п’ятикорпусним оборотним плугом XMS950.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть