Покрився тріщинами: ще один міст може рухнути в столиці

Неподалік столичного Південного мосту незаконний видобуток піску вівся за допомогою трьох земснарядів, які щодня видобували до 15 тонн піску. Загалом останніми роками в районі мосту було намито понад 4,5 мільйонів тонн піску.

Про це повідомляє “Народна Правда” із посиланням на Вести.

Незаконний видобуток піску у великих об’ємах призвів до зменшення острова Великий, що розташовано поруч із Південним мостом на 27 відсотків. Весь цей час його берег осипався і затягував нові ями на річному дні.

Що стосується самого мосту, то експерти помітили появу западин біля нього, що призвело до тріщин на двох колонах мосту.

Гідрозйомка показала утворення у Дніпрі 56 нових мілин. Якщо нічого не буде зроблено, за 5-8 років вони
перетворяться в повноцінні острови.

Нагадаємо, у Миколаївській області під вагою вантажівки MAN не витримав понтонний міст через річку Інгул. Жителям населених пунктів Пересадовка і Михайло-Ларине Вітовського району довелося шукати нову дорогу, щоб потрапити на інший берег. Вантажівка намагався проїхати на інший берег, але конструкція не витримала ваги і провалилася у воду, задніми колесами під воду пішов і автомобіль.

Нагадаємо також, у суботу, 9 вересня, жителі та гості столиці на Майдані Незалежності могли помітити незвичайні фонтани, вода в яких стала яскраво-зеленого кольору. Швидше за все, це сталося через промивання труб комунальними службами.